De Omgeving

Het geheel ligt op ongeveer 300 meter van de zuidkant van Sant Carles de la Ràpita. Hier heeft de delta van de rivier de Ebro voor een natuurlijke baai gezorgd, zodat de zee hier door de geringere diepte en golfslag bij uitstek geschikt is voor watersport.

Sant Carles de la Ràpita

Sant Carles is één van de gezellige stadjes met een vissershaven waarvan er verscheidene langs de kust liggen. De boulevard van Sant Carles loopt door tot ca. 300 meter van de villa. Hoewel er uiteraard toeristen naar deze omgeving trekken, is deze streek niet overwoekerd door toeristenflats. Het merendeel van de toeristen heeft de Spaanse nationaliteit.

De Locatie
Sant Carles de la Ràpita ligt 350 km van de Franse grens, 75 km ten zuiden van Taragona en
20 km ten noorden van Vinaros. Iets in het binnenland 
vindt men de grotere plaats Tortosa.

Voorzieningen
In het stadje Sant Carles is een medisch centrum aanwezig. In het seizoen is dat 24 uur per dag open. Er is een jachthaven waar een kraan grotere boten te water kan laten en een helling voor kleinere boten. In de jachthaven kan voor relatief weinig geld een ligplaats worden verkregen. Ook is het mogelijk voor de villa de eigen boot aan een boei in zee te leggen. 

Op het strand voor Sant Carles zijn waterscooters, waterfietsen, surfplanken en dergelijke te huur. Op ca. 300 meter afstand is de meest dichtbij gelegen supermarkt in Sant Carles. Ca. 300 meter verder is er een warme bakker. Verder zijn er natuurlijk vele gezellige restaurantjes. Hoewel de omgeving daar niet echt op is op ingesteld, zijn er ook enige discobars.