De Omgeving

Het geheel ligt op ongeveer 300 meter van de zuidkant van Sant Carles de la Ràpita. Hier heeft de delta van de rivier de Ebro voor een natuurlijke baai gezorgd, zodat de zee hier door de geringere diepte en golfslag bij uitstek geschikt is voor watersport.

Sant Carles de la Ràpita

Sant Carles is één van de gezellige stadjes met een vissershaven waarvan er verscheidene langs de kust liggen. De boulevard van Sant Carles loopt door tot ca. 300 meter van de villa. Hoewel er uiteraard toeristen naar deze omgeving trekken, is deze streek niet overwoekerd door toeristenflats. Het merendeel van de vakantiegangers heeft de Spaanse nationaliteit.

De locatie
Sant Carles de la Ràpita ligt 350 km van de Franse grens, 75 km ten zuiden van Taragona en 20 km ten noorden van Vinaros. Iets landinwaarts vindt men de grotere stad Tortosa.

Voorzieningen
In het stadje Sant Carles is een medisch centrum aanwezig. In het seizoen is dat 24 uur per dag open. Er zijn twee jachthavens waar een kraan grotere boten te water kan laten en er is een helling voor kleinere boten. In de jachthaven kan voor relatief weinig geld een ligplaats worden verkregen. Ook is het mogelijk voor de villa de eigen boot aan een boei in zee te
leggen. Dat moet dan net buiten het met gele boeien gemarkeerde zwemgebied.

Op het strand voor Sant Carles zijn in het hoogseizoen waterscooters, waterfietsen,
surfplanken en dergelijke te huur. Op ca. 300 meter afstand zijn de meest dichtbij gelegen
supermarkten in Sant Carles. Ca. 300 meter verder is er een warme bakker. Verder zijn er
natuurlijk vele gezellige restaurantjes. Hoewel de omgeving daar niet echt op ingesteld is, zijn
er ook enige discobars.